Translate

måndag 7 januari 2013

Revbensspjäll i smällkalla vintern

Många tycker säkert att jag är konstig då jag börjar grilla mitt i vintern, min fru är en av dem. :) Till dom som tycker om god mat tänkte jag dela med mig av receptet på världens bästa marinad för revbensspäll. På riktigt ni måste pröva detta, passar bra till övrigt griskött också. 


Varsågoda! :)


Ingredients

  • 4 cloves garlic, peeled
  • 1/4 teaspoon kosher salt, plus a generous pinch for the garlic
  • 3 cups cola
  • 1 1/2 cups ketchup
  • 1/4 cup cider vineger
  • 2 tablespoons Worchestershire sauce
  • 1 slightly heaping tablespoon chili powder
  • 1 teaspoon freshly ground black pepper, plus additional for seasoning
  • 1/2 teaspoon hot sauce, plus additional for seasoning
  • 1/4 teaspoon ground allspice
  • 1 1/2 tablespoons freshly squeezed lime juice

Directions

Smash the garlic cloves, sprinkle with a generous pinch of salt, and, with the flat side of a large knife, mash and smear mixture to a coarse paste.
Stir garlic paste, the 1/4 teaspoon salt, cola, ketchup, vinegar, Worcestershire, chili powder, 1 teaspoon black pepper, 1/2 teaspoon hot sauce, and allspice together in a small saucepan. Bring to a boil, reduce heat, and simmer until thickened, about 45 minutes. Allow to cool slightly, stir in the lime juice, and season with black pepper and hot sauce, to taste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar