Translate

torsdag 14 mars 2013

Stockfotografering del 2

Vad skall man fotografera och inte fotografera?

Då man fotograferar stock skall man tänka kommersiellt, tänka utgående från kundens behov. Som nybörjare lönar det sig att granska dina konkurrenters arbete och utgående från det kan du utveckla ditt eget arbete.

Replot Raippaluoto

Den lättaste kategorin att börja med är fotografera geografiska platser. Bilder från resemål och landskap är sådant som köps rätt mycket. Du behöver inte mycket utrustning till det utan motiven finns där ute, det är bara fast att börja med din hemstad!

Här är en lista på populära teman som du gärna skall hålla dig till:

- Bilder på par, speciellt glada och lyckliga sådana
- Familjer, framför allt med barn och djur
- Affärsliv
- Idrott
- Industri och jordbruk
- Mat, gärna med vit bakgrund
- Djur

Det lönar sig att fotografera saker mot vit bakgrund. Dessa bilder är mycket eftertraktade eftersom dom används mycket bl.a. till hemsidor. All onödig bakgrund skall man försöka undvika så långt det går. Som sagt, kolla bilderna som säljer bäst. Då lär du dig tänka rätt!


Jag är ingen expert inom detta område utan lär mig hela tiden nya saker, det är bara att pröva sig fram. Den som är intresserad av detta får gärna kontakta mig så kan jag hjälpa till med saker ni vill ha hjälp med. Att börja med stockfotografering är lärorikt och du kommer att utvecklas som fotograf. I början kommer en stor del av bilderna inte bli godkända pga. bildbankernas krav. Att lära sig och analysera sina fel och misstag     är rätt avgörande för att utvecklas i sin fotografering.

Royalty Free Images


fortsättning följer...

- Thomas -


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar