Translate

onsdag 3 april 2013

Glass- och marängtårta

Här kommer receptet till den goda Glass- och marängtårtan jag skrev om häromdagen. Receptet har varit i Halv åtta hos mig programmet och kocken är Johanna från Motala. Pröva detta, jag lovar att ni gillar denna efterrätt!

- Thomas -

Antal portioner: 10
Ingredienser
Maräng3 st äggvitor 150 g strösocker 150 g sötmandel Glassfyllning3 st äggulor 0.5 dl strösocker 3 dl vispgrädde 100 g daim 1 tsk vaniljsocker 

FOTO TV4

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Finmal mandeln i matberedare, vispa äggvitorna hårt. 
3. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa.
4. Vänd ner mandeln med slickepott. Häll ner smeten i en form med löstagbar kant. 
5. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter. Låt botten kallna. 
6. Kör daimen i matberedaren. Vispa äggulorna och socker luftigt. 
7. Vispa grädden och vänd ner i äggulesmeten tillsammans med daim och vaniljsocker. 
8. Häll smeten på den svalna botten och ställ i frysen minst 4 timmar. Pudra glassen med kakao och servera.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar