Här kommer receptet till den goda Glass- och marängtårtan jag skrev om häromdagen. Receptet har varit i Halv åtta hos mig programmet och kocken är Johanna från Motala. Pröva detta, jag lovar att ni gillar denna efterrätt!
- Thomas -
Antal portioner: 10
Ingredienser
Maräng3 st äggvitor 150 g strösocker 150 g sötmandel Glassfyllning3 st äggulor 0.5 dl strösocker 3 dl vispgrädde 100 g daim 1 tsk vaniljsocker
FOTO TV4 |
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Finmal mandeln i matberedare, vispa äggvitorna hårt.
3. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa.
4. Vänd ner mandeln med slickepott. Häll ner smeten i en form med löstagbar kant.
5. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter. Låt botten kallna.
6. Kör daimen i matberedaren. Vispa äggulorna och socker luftigt.
7. Vispa grädden och vänd ner i äggulesmeten tillsammans med daim och vaniljsocker.
8. Häll smeten på den svalna botten och ställ i frysen minst 4 timmar. Pudra glassen med kakao och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar