Translate

söndag 7 april 2013

Kamera utrustning

Jag har tidigare inte berättat om vad jag har för kamerautrustning. Nikon har varit mitt märke sedan jag köpte min första digitala systemkamera för snart 10 år sedan. Det är förstås naturligt att man fortsätter och använda samma märke då utrustningen skall uppdateras då dom redan inskaffade objektiven passar samma märke.

Jag fotograferar just nu med en Nikon D700 fullformatskamera och jag tycker att den är suverän. Speciellt i mörka förhållanden märker jag stor skillnad mot min gamla Nikon D90. 

Kamerahus
Nikon D700 FXObjektiv
Tamron 90mm F2.8
Nikkor 180mm F2.8

Mitt Tamron 90mm objektiv är mitt allround objektiv som passar för flera ändamål. Jag brukar använda det för porträtt, makro och landskap. Själva objektivet är egentligen ett makroobjektiv som är riktigt ljusstarkt. Det enda negativa är fokuseringen som är lite långsam och kan absolut inte jämföras mot mitt Nikkor 180mm objektiv, helt natt och dag.

Tamron 90mm F2.8

Detta är mitt bästa och också dyraste objektiv, en riktig pärla. Detta objektiv är riktigt robust, tål en hel del smällar. Det var någon som skrev på en recension att pansarvagnar har sämre hölje än detta. :) 

Riktigt snabb fokusering och ger knivskarpa bilder, använder detta objektiv då jag fotograferar idrott men också till porträtt och landskap. 
Nikkor 180mm F2.8
Nu skall jag fylla på men ett nytt objektiv till min utrustning och det kommer antagligen att bli ett Nikkor 50mm f/1.4. Det skall jag har till porträtt som eftersom den har ett riktigt kort skärpedjup, tekniken lär vara riktigt bra också. Det enda negativa med detta objektiv är priset men jag kommer förstås att kolla in andra möjligheter också.

Ni får gärna ge mig tips om bra porträtt objektiv.

- Thomas -


2 kommentarer:

  1. Jag har både Nikons 50/1.4 och 85/1.8. 50:an är något jag verkligen rekommenderar! Jag använde det inte så mycket på min D7000, kändes inte så bra på den av någon anledning. Men på D800 är det verkligen mitt favoritobjektiv. Det sitter konstant på kameran. Kan tänka mig att den känns precis lika bra på D700 också! För porträtt använder jag också 85/1.8 mycket. Jag har faktiskt inte fotat porträtt ännu med D800 + 85. Men på D7000 så var det i alla fall favoritobjektivet för porträtt.

    SvaraRadera
  2. Tack för infon, jag hoppas att jag gjort ett bra val!

    SvaraRadera